За метода PRP


ЗА МЕТОДА ПЛАЗМОЛИФТИНГ

„ЕЛЕКСИР НА МЛАДОСТТА" НА ХХI ВЕК

Младостта е в нашата кръв
Представете си, че имате възможност да върнете времето назад, и с всеки изминат ден вие ставате все по-млад и бодър: кожата ви се стяга, придобива предишната си еластичност и здравина, косата ви става по-гъста и по-блестяща, ставите ви престават да боледуват, тежестта и болката си отиват, целият организъм се обновява и вие чувствате бодрост и лекота.А сега си представете, че всичко това би могло да ви се случи точно сега, при което не трябва да се изобретява машина на времето.

Механизма за възвръщане на здравето и младостта е скрит в нашето тяло и той може да бъде задействан направо сега! Секрета за подмладяване се намира в кръвта и е заложен в нас от самата природа, която се е погрижила за това, вътре във всеки жив организъм да има възобновляем източник на здраве! Същността на въпроса е в малките кръвни клетки - тромбоцити, които съдържат специфични протеини, способни да стимулират обновяването на клетките. Но за всичко тава да говорим подред.

 

Магията на кръвта

 

Древните лечители са предполагали, че кръвта има определени магически свойства, и са били почти прави. Кръвта се състои от междуклетъчното вещество - плазма - и клетъчни елементи, основните от които са: еритроцити, левкоцити и тромбоцити. При изучаването нето на кръвта е изяснено, че всяка клетка на кръвта е полифункционална и има свое собствено предназначение: еритроцитите(червените кръвни клетки) осигуряват дишането на тъканите; левкоцитите защитават организма от инфекции и други вредни въздействия, а тромбоцитите участват в процесита за съсирване на кръвта.

Също така е било установено, че тромбоцитите играят най-важната роля при лечението и обновяването на увредените тъкани, освобождавайки растежни фактори, които стимулират и регулират разделянето, растежа и оцеляването на клетките. Факторите на растежа са необходими за клетъчното съзряване и нормалния клетъчен цикъл. Растежните фактори са отговорни за възстановяването на кръвоносните съдове в наранената област, за изграждането на нова тъкан (епителна, хрущялна, съединителна, мускулна, нервна) и за спиране на кървенето.

Революционно откритие на руски учени

 

Използвайки уникалната способност на факторите на растежа да влияят на регенеративните процеси, руските учени: професор д.м.н. Ахмеров Р.Р. и к.м.н. Зарудий Р.Ф., са разработили медицинска методика, която без преувеличение може да бъде наречена съвременен „елексир на младостта". Плазмолифтинг (PlasmoliftingTM) - това е името, дадено от учените новата техника, в действителност, по същество, се явява усъвършенствана форма на отдавна известната технология за лечение с плазма - аутоплазмотерапия.

 

Плазмолифтинг (PlasmoliftingTM) се основава на принципите на PRP-терапията(Platelet Rich Plasma - богата на тромбоцити плазма), тоест на използването на елементи изолирани от плазмата: хормони, протеини и витамини, които в комплекс с тромбоцитите ускоряват регенерацията на тъканите и обновяването на клетките. PRP-терапията, обаче, не е пригодена за използване в козметологията, травматологията, гинекологията.

По време на проучването , изследователите са открили, че въвеждането на тромбоцитна аутоплазма в увредена зона подобрява регенерацията на кожата. Кожата става по- хидратирана, еластична , тонизирана , върху нея намалява количеството на бръчките и старческите петна . И въпреки факта, че оригиналния метод , базиран на PRP - терапия, е предназначен за нуждите на стоматологията , този козметичен ефект подканва Ренат Рашитович Ахмеров и Роман Феликсович Зарудия да продължат да изследват влиянието на тромбоцитната плазма върху човешкото здраве, което довежда до значителни открития за използването на Плазмолифтинг (PlasmoliftingTM) при лечението на заболявания в различни области на медицината - козметологията, стоматологията, травматологията, гинекологията, хирургията и др..

 

Как работи Плазмолифтинг (PlasmoliftingTM)

 

Същността на метода Плазмолифтинг (PlasmoliftingTM) се състои в инжектиране, в организма на човека, на фракция от кръвта- плазма, което позволява да се стартира процес за обновяване на клетките. По време на процедурата, от пациента, се взима кръв от 9мл до 36мл(в зависимост от назначението). Загубата на кръв е толкова незначителна, че не оказва неблагоприятно въздействие върху самочувствието на пациента и не създава пречки за нормалното функциониране на организма.

 

За получаване на плазма, имаща високи терапевтични свойства, е необходима специална обработка на кръвта - центрофугиране в специализирани биотехнологични епруветки с марката Plasmolifting TM.

Сертифицираните епруветки PlasmoliftingTM са способни качествено разделят кръвта на левкоцитно-еритроцитна маса и тромбоцитна аутоплазма. Тъй като тромбоцитната плазма е получена от собствената кръв на пациента, то се осигурява пълна биосъвместимост при инжектирането и в организма, като се изключва проявата на имуногенни и алергични реакции, както и вероятността от отхвърляне.

 

Главният инструмент за подмладяването

 

И така, в какво се състои особенноста на епруветките PlasmoliftingTM?! Епруветките PlasmoliftingTM са изготвени от боросиликатно стъкло с най-високо качество по специална технология и са плътно затворени с тапа, която надеждно осигурява стерилността и неизменността на химическия състав на съдържимото вътре, а също запазването на вакума вътре в епруветката. Биотехнологичните епруветки PlasmoliftingTM са сертифицирани по метода IN VIVO , съдържат антикоагулант - високо пречистен инфузионен натриев цитрат(тип А) и биологически инертен гел, обезпечаващ точното разделяне на фракциите на кръвта по градиента плътност, запазвайки при това лечебните свойствата на плазмата. Получената, с епруветките PlasmoliftingTM, тромбоцитна аутоплазма е предназначена за безопасно инжектиране в тъканите, за разлика от плазмата , получена от лабораторни епруветки или епруветки, предлагани от други западни производители, сертифицирани по метода IN VIVO , и предназначена само за лабораторни изследвания или за апликационно приложение, главно в стоматологията и ортопедията.

Епруветките PlasmoliftingTM са сертифицирани от Федералната служба по Здравеопазване на Русия и са минали изпитания в Германия, Русия, Белорусии, Украина, Казахстан, Узбекистан, Иран, Латвия, Литва, Естония и Кипър. Също така, тяхното качество е потвърдено със сертификати ISOи СЕ, издадени от авторитетната немска организация за сертифициране - TUV.

За правилното и безопасно използване на метода Плазмолифтинг (PlasmoliftingTM), изключително важно е да бъдат използвани само сертифицирано специализирано оборудване и качествени разходни материали: епруветки, центрофуги, спринцовки и игли. На дадения момент са разработени режими за няколко центрофуги, между които моделите: EBA 20(производство Германия), 80-2S и DМ0412(производство Китай). При вече закупена центрофуга е необходима консултация с нашия технически отдел за правилния подбор на параметрите на центрофугата за получаване на качествена плазма по методаPlasmoliftingTM.

Днес метода Плазмолифтинг (PlasmoliftingTM) е получил признанието на лекари и пациенти от много страни. Него го ценя поради ред преимущества, сред които:

 

удобство и простота за използване;

отсъствие на необходимост от закупуване на скъпоструващо медицинско оборудване;

отсъствие на перод за рехабилитация, след провеждане на процедурата;

нетоксичност, безопастност и натуралност на процедурата;

свеждане до минимум на риска от алергични реакции и странични въздействия;

отсъствие на необходимост от хирургическа намеса;

възможност за съвместяване с други видове терапии;

минимум противопоказания.


Content
LivedaMed2000